Christian Eriksen was maandagavond op dreef voor het Deense elftal. Tijdens het oefenduel om de Kirin Cup tegen Bulgarije (4-0), maakte hij een hattrick in tien minuten. Ex-Ajacied Viktor Fischer was ook goed voor een assist.

De Kirin Cup is een voetbaltoernooi dat jaarlijks door het biermerk Kirin Corporation in Japan wordt georganiseerd. Beide landen gaan niet naar het EK en de Kirin Cup is daarom een leuk alternatief om aan deel te nemen.

Met een 1-0 stand scoorde Eriksen tussen de 72e en 82e minuut drie keer. Bondscoach Åge Hareide was dan ook zeer tevreden over hem. “Hij is een zeer goede voetballer”, zei hij tegenover de Deense krant Ekstrabladet. “Hij heeft zichzelf beloond met zijn doelpunten. We moeten hem vaker voor de goal hebben zodat hij vaker kan scoren.”

Ook Viktor Fischer werd geprezen door de bondscoach. Hij gaf de voorzet op Rasmussen waaruit de eerste Deense goal kwam. “Fischer is uniek. We hebben niet veel spelers zoals hij. Hij is fysiek sterk en heeft goede agressie. Ik hoop dat hij dit vast kan houden want we hebben hem hard nodig”, aldus Hareide.