Christian Eriksen speelt dit seizoen met Tottenham Hotspur in de groepsfase van de Champions League tegen Barcelona, Inter en PSV. De middenvelder zei maandagavond tijdens de persconferentie in San Siro ook Ajax nog op de voet te volgen en schat de kansen van de Amsterdammers dit seizoen hoog in.

“Ik heb al een aantal wedstrijden bekeken van ze. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik meer wedstrijden van Ajax zie”, zo tekent ELF Voetbal op uit de mond van de Deen, na een vraag over tegenstander PSV. “Ajax zit natuurlijk in mijn hart en dit seizoen beschikken zij over een fantastisch team. In een aantal wedstrijden speelden ze ook zeer mooi voetbal. Ik heb het gevoel dat Ajax dit seizoen wel eens heel ver kan komen in de Champions League.”

Eriksen, die tussen 2010 en 2013 met Ajax in de Champions League speelde, onderschat ook PSV niet. “PSV is een gevaarlijke outsider in onze groep”. We spelen in een sterke groep en dat zie ik als een positief gegeven. Spelen tegen clubs als FC Barcelona, Internazionale en PSV betekent ook dat het zes leuke wedstrijden gaan worden.”

Eerst nemen de Spurs het dinsdag op tegen de Italianen, die Eriksen als de grote man zien. “Het is mooi om te horen dat de fans van Internazionale bang voor me zijn. Natuurlijk hoop ik dat de spelers dat ook zijn. Dat zou betekenen dat ik wellicht wat meer vrijheid voor mijn teamgenoten kan creëren.”