Christian Eriksen bereidt zich met Ajax voor op het nieuwe seizoen. Het Deense talent is pas bezig aan zijn tweede trainingsweek, maar zag al dat de selectie van de Amsterdammers er beter voor staat dan vorig seizoen.

‘Het niveau van de groep is heel goed’, stelt Eriksen op de clubwebsite. ‘Er zijn natuurlijk een paar nieuwe jongens bijgekomen. Dat merk je op de training; er is meer kwaliteit. Je ziet dat het niveau omhoog is gegaan.’

Zondag werkt Ajax voor het eerst een oefenduel in de Amsterdam Arena af. Dan is het Argentijnse Independiente de opponent. Volgende week zaterdag staat de strijd met FC Twente om de Johan Cruijff Schaal op het programma.

Eriksen is blij dat het seizoen op het punt staat echt te beginnen. ‘We hebben veel gelopen en doen nu meer met de bal. Ik heb zeker zin in zondag.’

Jan Vertonghen en Siem de Jong behoren evenals het talent Rodney Sneijder tot de negentienkoppige selectie voor het treffen met de Argentijnen. Vertonghen en De Jong kampten eerder met respectievelijk lies- en hamstringklachten, maar lijken op tijd fit voor het duel met Twente.

De Engelsman Harry Forrester (20) maakt tot op heden een goede indruk bij Ajax. De transfervrije stagiair – afkomstig van Aston Villa – traint mee met de A-selectie. Op korte termijn beslist de technische staf of de aanvaller een contract krijgt in Amsterdam.

Tekst: VI