Christian Eriksen speelde de afgelopen wedstrijden op een nieuwe positie. De aanvallend ingestelde middenvelder speelde tegen Manchester City en Feyenoord als valse spits en kwam ook in het KNVB-bekerduel met ONS BOSO Sneek in die rol binnen de lijnen. De jonge Deen lijkt na een periode van kritiek langzaam weer in vorm te komen. Zowel tegen City als tegen Feyenoord wist Eriksen doel te treffen.

“Het is heerlijk om tussen de linies te voetballen. Het is een ander principe om te voetballen. Door je man niet te hoeven volgen heb je meer vrijheid”, zo legt hij uit. “Ik vind het ook geen probleem om weer op het middenveld te spelen. We hebben tegen Twente bewezen dat we onder druk kunnen presteren. Het zal een mooie pot worden”, aldus Eriksen.

Op welke positie Ajax-trainer Frank de Boer Eriksen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse gaat spelen is nog niet bekend. “We kijken hoe de tegenstander speelt, zonder ons eigen spel te kort te doen. Meestal gaan we gewoon van onze eigen kracht uit”, vertelde de hoofdcoach.