Christian Eriksen wordt door verschillende media gelinkt aan een vertrek bij Ajax. Vele Europese topclubs zouden strijden om de verdiensten van de jonge Ajacied, maar Eriksen houdt zich totaal niet bezig met een vertrek. De jongeling richt zich momenteel op Ajax.”Het is mooi dat clubs me in de gaten houden, maar ik ben er niet mee bezig”, zo vertelde hij aan het Algemeen Dagblad.

“Als je weg wilt, is het misschien een ander verhaal, maar in mijn geval is dat niet aan de orde. Ik heb er nog geen moment aan gedacht om weg te gaan en blijf sowieso tot het einde van het seizoen. Ik wil Ajax helpen aan een derde kampioenschap”, aldus Eriksen. De aanvallende middenvelder maakte volgens de berekening van de UEFA van alle Ajacieden de meeste meters in de Champions League-duels tot nu toe, een opvallend detail voor een speler die bekend staat om zijn inzicht en techniek. “Dat is altijd al geweest, hoor. Ik heb blijkbaar goede longen. Nu letten de mensen er misschien op, omdat het bijgehouden wordt in de Champions League, maar het is altijd zo geweest. Het is heel simpel: ik ben gewoon vaak aan de bal, maar maak ook nogal eens onnodige meters.”

Eriksen erkent overigens door een mindere periode te zijn gegaan. De Deen werk bekritiseerd, maar verloor nooit het vertrouwen in zichzelf. “Ik ben het vertrouwen in mezelf nooit verloren. Je weet dat er kritiek komt als het wat minder gaat. Het is niet erg en het gaat zeker niet allemaal langs me heen, maar ik blijf mezelf. Ik wil me focussen op mezelf en het team.”