Christian Eriksen staat in de belangstelling van Liverpool. Assistent-manager Sammy Lee van ‘The Reds’ bezocht woensdag de oefeninterland Denemarken-Engeland (1-2) om de bijna negentienjarige Ajacied aan het werk te zien.
 
“Bij elke wedstrijd van Ajax zitten er clubs voor mij op de tribune”, vertelt Eriksen aan The Guardian. “Misschien volgt Liverpool mij ook, ik verwonder mij er niet meer over.”

De middenvelder meldde twee weken geleden in het magazine van NUsport dat hij het liefst wil blijven bij Ajax. “Ik kan me hier het best ontwikkelen. Zeker onder deze trainer (Frank de Boer, red.). Ik denk dat we met dit team nog heel mooie dingen kunnen laten zien.”

In The Guardian zegt Eriksen dat hij ervan uit gaat zijn tot medio 2014 lopende contract bij Ajax uit te dienen. “Er zijn veel jonge spelers die bezig zijn met een transfer, ik niet.”

Mocht de Deen besluiten het te proberen in een grote competitie, dan is de Premier League geen waarschijnlijke bestemming. “Ik weet niet of ik de fysieke capaciteiten heb om te slagen in die competitie. Ik denk dat de Serie A of de Primera Division mij beter ligt.”

Tekst: NUSport