Jonge spelers worden steeds vaker weggekocht, maar internationale topclubs hoeven niet al aan te kloppen bij Donny van de Beek. De middenvelder wilt eerst een constant niveau halen bij Ajax vertelt hij tegenover Voetbal International.

‘’Persoonlijk zou ik niet op jonge leeftijd naar het buitenland gaan. Maar we moeten niet te snel oordelen over talenten die het proberen. Sommige jongens hebben een thuissituatie die tot andere beslissingen kan leiden. Met een contract bij een topclub kunnen ze bijvoorbeeld in één klap hun familie onderhouden.’’ Voor de middenvelder zijn vooral de sportieve argumenten belangrijk. ‘’En die leren me dat ik eerst langdurig een constant niveau in het eerste van Ajax moeten halen.’’ De jonge speler ziet de carrière van Christian Eriksen dan ook als een goed voorbeeld.

Bestel nu het uitshirt met 50% korting + GRATIS bedrukking!

De jeugdige middenvelder weet dat mentale weerbaarheid heel belangrijk is. Tegenslagen liggen volgens hem altijd op de loer. ‘’Ik heb nog zo veel stappen te maken, sommige talenten hebben na hun doorbraak een periode waarin ze terugvallen. Dat wil ik zien te voorkomen. Mocht er een terugslag komen, dan moet ik me daar doorheen vechten. Zodat je daarna twee stappen verder bent in je ontwikkeling, vooral op mentaal gebied.’’