Het alom bekritiseerde talent Christian Eriksen is trots na het winnen van het Champions League-duel tegen Manchester City. De Deen was verantwoordelijk voor het meeste gevaar van Amsterdamse zijde. Met twee grote kansen en een doelpunt won hij samen met zijn team met 3-1 van de Engelsen. “We hebben het aardig gedaan,” vertelde Eriksen bescheiden na afloop tegenover de NOS.

De twintigjarige middenvelder speelde vandaag dieper in de aanval en focuste zich puur op het offensief. “Ik heb het zo goed mogelijk ingevuld. En volgens mij liep het ook wel goed,” blikte hij terug. “Eigenlijk wisten we voor de wedstrijd dat we ze konden verslaan. Je hebt toch de ruimte die we nodig hadden. Dat maakte het makkelijker voor ons doordat we meer tijd hadden.”

Eriksen profiteerde na een prachtige loopactie van de ruimte door de bal, via een verdediger van Manchester City, in het doel te schieten. Daarmee maakte hij winst voor Ajax een stuk zekerder, hij zette de eindstand van 3-1 op het scorebord. “Het was een slecht schot, maar die ging gelukkig binnen. Het is altijd lekker om een mooie wedstrijd te spelen en belangrijk te zijn.”

De kritiek die de afgelopen weken over Eriksen werd geuit, had ook een negatieve invloed op zijn zelfvertrouwen. Zijn belangrijke aandeel in het duel zal hem zeker goed doen. “Dit moeten we meenemen naar zondag. We hebben nu laten zien hoe goed we kunnen zijn.” Ajax speelt aanstaande zondag om 12.30 uur tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip.