Het is nog onzeker waar de toekomst van Christian Eriksen ligt. Dat de jonge Deen gaat vertrekken kan bijna niet meer misgaan. Borussia Dortmund meldde zich deze week wel officieel bij Ajax voor de diensten van Eriksen. Frank de Boer kreeg ook een telefoontje van Dortmund-coach Jürgen Klopp.

“Iedereen weet dat dit misschien mijn laatste wedstrijd voor Ajax was”, zegt Eriksen in gesprek met NUSport. Ajax wist zondagmiddag op de slotdag van de competitie met 0-2 te winnen van FC Groningen. Eriksen’s teamgenoten wezen hem er nog op dat dit wellicht zijn laatste wedstrijd zou zijn.

Eriksen had in zijn waarschijnlijk laatste wedstrijd voor Ajax ook een zware blessure op kunnen lopen. Oud-Ajacied Rasmus Lindgren beging een grove overtreding en vloog met beide benen naar voren op Eriksen in. Lindgren kwam er met een gele kaart genadig vanaf.  “Ik was wel even boos want het was gewoon een vieze tackle. Maar ja, zo is Rasmus.” Na afloop vertelde Eriksen aan Lindgren dat hij geluk had dat er geen rode kaart werd getrokken. “Zijn antwoord? ‘Nee joh, er was niks aan de hand’”, zegt Eriksen.

Borussia Dortmund is een club die Eriksen zeker wel ziet zitten. “Ja, dat is een club waar ik wel zou willen spelen. Ik denk dat ik daar goed pas.” Het aanvallende en mooie spel van de Duitse Champions League-finalist trekt hem wel aan. “En ze doen mee om de prijzen.”

Een paar jaar geleden zou Eriksen een overstap naar Duitsland niet zo snel overwogen hebben. “Het niveau is daar wel omhoog gegaan. Het zegt veel dat er twee Duitse clubs in de Champions League-finale staan. Het zou best kunnen dat de Bundesliga nu de sterkste competitie is”, zegt de Deen.

Eriksen is voorlopig nog wel in dienst van Ajax. Borussia Dortmund heeft nog geen bod gedaan. Als het aan Eriksen ligt komt er zo snel mogelijk duidelijkheid. Hij wil in de voorbereiding het liefst bij zijn nieuwe club aansluiten. “Het liefst heb ik zo spoedig mogelijk duidelijkheid. Dat is voor mij en Ajax het beste.” Zelf heeft hij nog geen contact gehad met de club. Hij gelooft wel dat zijn zaakwaarnemer al met Dortmund en Ajax heeft gesproken over de interesse.