In een zeer open wedstrijd hebben de Oranje Leeuwinnen de eerste wedstrijd van het Olympisch kwalificatietoernooi met 3-4 van Zwitserland gewonnen.  Al binnen drie minuten kwam Nederland op achterstand omdat het elftal, zonder Ajax-speelsters in de basis, verlamd leek door de zenuwen. Na twintig minuten begon die spanning weg te vallen, waardoor Nederland voor rust terugkwam na een strafschop van Manon Melis. In de tweede helft leek een knotsgekke fase waarin Nederland drie keer scoorde in zes minuten de wedstrijd te gaan beslissen. Zwitserland kwam echter terug tot 3-4 en raakte zelfs nog het aluminium vlak voor tijd. Dichterbij kwamen de Zwitserse speelsters niet meer en dus startte Oranje het OKT positief. Ajacied Eshly Bakker was de enige Amsterdamse die in actie kwam in Den Haag: zij viel een kwartier voor tijd in.

Bestel nu het uitshirt met 50% korting + GRATIS bedrukking!

Volgens de topscorer van Ajax besefte het team dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. “Je hebt wel iets meer dan de normale wedstrijdspanning want je moet echt drie keer winnen om naar Rio te gaan. We hadden tien minuten nodig om de spanning van ons af te spelen, na drie minuten een 1-0 achterstand was wel heel snel. Later groeiden een aantal speelster in de wedstrijd en dan geeft dat de rest ook vertrouwen. Ik vind het zo knap van dit team dat we over onze spanning heen kwamen.”

Bakker begon op de bank met drie andere Ajacieden maar mocht als enige minuten maken van bondscoach Arjan van der Laan. “Je houdt er altijd rekening mee dat je in kan vallen maar ik had er niet helemaal meer op gerekend eigenlijk. Het is wel even wat anders vandaag dan bij Ajax, omdat het belang van deze wedstrijd zo veel groter is dan de wedstrijden bij Ajax. Je speelt tegen de beste speelsters van Zwitserland en ik heb vijftien minuten lang gesprint toen ik erin kwam. Ik kreeg nog een klein kansje maar de bal kwam net niet bij mij aan. Noorwegen heeft vandaag verloren van Zweden dus zij moeten zaterdag van ons winnen. Ik glijd die bal dan wel binnen.”
Foto: ajaxheldinnen.nl

Beluister hier het gehele interview met Eshly Bakker: