Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA afscheid genomen van het Europese voetbal voor dit seizoen. In eigen huis kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Molde FK. Fenerbahçe had in eigen huis genoeg aan dezelfde eindstand om zich samen met Molde FK voor de knock-outfase te plaatsen. De doelpunten kwamen op naam van Donny van de Beek en Harmeet Singh.

Ondanks dat de ploeg van trainer Frank de Boer de wedstrijd moest winnen, was de openingsfase voor de bezoekers uit Noorwegen. Elyounoussi schoot na een vrije trap hoog over en Kamara zag een doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Het eerste gevaar van de Amsterdammers leverde echter direct de openingstreffer op na een klein kwartier spelen. Na een afgeslagen vrije trap bracht Ricardo van Rhijn de bal de zestien meter in, waar Donny van de Beek van ruime afstand de bal over de keeper wist te koppen. De middenvelder, die zijn basisdebuut in Europa maakte, moest zijn treffer wel bekopen met een hoofdwond, maar nadat de nodige hechtingen waren aangebracht kon hij de wedstrijd weer vervolgen. Aanvoerder Joona Toivio van Molde FK kwam er minder goed vanaf. Hij moest zich even na de treffer van Ajax laten vervangen met een blessure aan het hoofd.

Slechts een paar minuten na de openingstreffer wist Ajax de voorsprong bijna te verdubbelen. Nemanja Gudelj haalde van ruime afstand uit, maar zag zijn poging op de lat belandden. Een paar minuten later schoot Davy Klaassen in kansrijke positie ruim naast. Aan de andere kant was Molde er via een counter razendsnel uit, Jasper Cillessen maakte de poging van Kamara onschadelijk en even later wist de doelman een afstandsschot van Elyounoussi tot hoekschop te verwerken. Die hoekschop leverde wel de gelijkmaker op na een half uur spelen. Zwak verdedigen zorgde voor een schietkans van Singh, die de bal via van Rhijn achter Cillessen zag rollen. Het restant van de eerste helft leverde geen kansen meer op waardoor beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers opzochten.

Na rust was een ongewijzigd spelbeeld te zien. Ajax mocht het spel maken en Molde trok zich met elf man terug op eigen helft. Na tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Viktor Fischer een aardige mogelijkheid. De Deen kwam vanaf de linkerkant naar binnen maar schoot vervolgens wild over. Direct daarna kreeg Molde FK een grote kans. Nemanja Gudelj wist de poging van Elyounoussi nog net op tijd te blokken waardoor het slechts een hoekschop werd voor de bezoekers. Nadat Gudelj geel had gekregen bracht de Boer in korte tijd twee wissels binnen de lijnen. Anwar el Ghazi kwam in de ploeg voor Amin Younes en Riechedly Bazoer verving doelpuntenmaker van de Beek.

Invaller el Ghazi was kort na zijn invalbeurt dicht bij een treffer. Nadat er vroeg druk werd gezet door de Amsterdammers gaf Bazoer de bal mee aan de rechtsbuiten. Die hield even in en schoot de bal vervolgens hard op de lat. Niet veel later kreeg Milik na een onschuldig duel een gele kaart en zag aanvoerder Klaassen daarna ook de gele prent wegens commentaar op de leiding. Een kwartier voor tijd bracht Frank de Boer zijn laatste wissel binnen de lijnen. Viktor Fischer werd afgelost door Lasse Schöne. Gevaar kwam echter opnieuw van de bezoekers waar linksback Flo de bal uit een vrije trap in de handen van Cillessen kopte.

De slotfase werd weer spannend gemaakt door het bericht uit Turkije dat Celtic op gelijke hoogte kwam bij Fenerbahçe en de Turken de wedstrijd moesten volmaken met een man minder. Ajax moest in de slotfase ook met een man minder verder. Nemanja Gudelj beging een overtreding aan de zijkant van het veld en de scheidsrechter toonde geen genade door de Serviër zijn tweede gele kaart te tonen. De wedstrijd kroop richting het einde en werd besloten met een opstootje na een harde overtreding van Gulbrandsen. Zowel de speler van Molde als Riedewald kregen bij dat opstootje nog geel. Hierdoor neemt Ajax met een 1-1 gelijkspel afscheid van het Europese podium voor dit seizoen.