Ronald de Boer is optimistisch over Ajax in het komende seizoen. Met het vastleggen van Dusan Tadic, Zakaria Labyad en mogelijk Daley Blind lijken de Amsterdammers in te zetten op ervaring.

“Wil je kampioen worden en wil je Europees meedoen, dan heb je toch spelers nodig met een bepaalde ervaring, die de ploeg een beetje bij de hand kunnen nemen”, zegt De Boer tegen FOX Sports. “Dat de ploeg wat stabieler wordt. Jonge spelers zijn toch grillig: de ene week een 8, dan weer een 4, dan weer een 9, dan weer een 3.”

“Iedereen die zelf heeft gevoetbald, weet dat je tijdens partijtjes nooit van die oudjes wint”, herinnert De Boer zijn tijd toen hij zelf met routiniers voetbalde. “Die zijn zo slim en doordacht. Daar moet Ajax eigenlijk ook naartoe.”

Van Tadic verwacht de oud-international het meest. “Een jongen die heel serieus met zijn vak bezig is en daardoor wat extra’s brengt,” aldus De Boer, die niet verwacht dat de routiniers de talenten in de weg gaan zitten. “Nee, Ajax schroomt niet om een jonge speler op de plek van Blind te zetten als die het niet goed doet.”

Boca heeft verdediger binnen en maakt weg vrij voor Magallán