John Heitinga, die afgelopen weekend met Fulham degradeerde uit de Premier League, twijfelt over een terugkeer bij Ajax. De 30-jarige verdediger vertelde dat in een interview met de NOS.

Op de vraag of hij de ambitie had om zijn carrière af te sluiten bij Ajax antwoordde Heitinga dat hij nog niet zover heeft gedacht. ‘Ajax is de afgelopen jaren een kant opgegaan waarin ze veelal de jeugd de kans geven. Dat is de afgelopen vier jaar wel gebleken. Ik weet niet of dat een reële vraag is.’

Heitinga is niet bang voor een van Bommel-scenario, wiens terugkeer niet werd gewaardeerd. ‘Ajax is mijn clubje. Ik ben daar niet bang voor. Zolang ik zelf weet of ik het niveau nog aankan. Je moet ook eerlijk zijn als je het niet aankan, maar ik heb zelf het gevoel dat ik het nog aankan. Ik ga na de laatste wedstrijd volgende week nadenken over mijn toekomst.’