Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het met het Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze nieuwe rubriek op Ajax1.nl gaan we wekelijks kijken naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. Deze week speciale aandacht voor Gregory van der Wiel, Wesley Sneijder en Jan Vertonghen.

Paris Saint Germain – Angers 5-1

De Franse topploeg PSG won afgelopen zaterdag met ruime cijfers van Angers. Bij de Franse ploeg staan de drie ex-Ajacieden Ibrahimovic, Maxwell en Van der Wiel onder contract. Alle drie stonden negentig minuten binnen de lijnen en met name Ibrahimovic en Van der Wiel maakten indruk. Ibrahimovic was de maker van de openingstreffer en Van der Wiel gaf de assist bij de 2-0 en maakte een schitterende goal. Na een hele mooie aanval was het de rechtsback die bij de tweede paal de voorzet van Matuidi in kon schieten. PSG staat momenteel een straatlengte voor op nummer twee AS Monaco. Een gat van 21 punten na 22 wedstrijden zorgt ervoor dat de topclub uit de Franse hoofdstad zonder zorgen op de titel afgaat.

Doelpunt Van der Wiel

Osmanlispor FK – Galatasaray 3-2

Wesley Sneijder is met zijn team onderuit gegaan in de uitwedstrijd tegen Osmanlispor FK. De kleine middenvelder speelde negentig minuten en zette zijn ploeg nog op een mooie 1-2 voorsprong. Lang mocht Sneijder niet genieten van zijn doelpunt, nog geen minuut na zijn treffer maakte Osmanlispor alweer gelijk. Galatasaray kreeg vlak na rust nog een doelpunt tegen, waardoor ze met 3-2 verloren. Galatasaray bezet momenteel de derde plek in de Turkse Süper Lig. Het kampioenschap kan Sneijder praktisch uit zijn hoofd zetten. Galatasaray staat na negentien wedstrijden al dertien punten achter op koploper Fenerbahçe.

Crystal Palace – Tottenham Hotspur 1-3

In de uitwedstrijd tegen Crystal Palace kwam Spurs voor de dag met drie ex-Ajacieden in de basis. Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormen een belangrijk deel van het team van de Londense grootmacht. Voor Vertonghen was het op z’n zachtst gezegd een ongelukkige middag. De voormalig aanvoerder van Ajax maakte in de dertigste minuut een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan moest kijken. In de tweede helft begon Spurs aan een inhaalslag en uiteindelijk mochten ze de drie punten mee naar White Hart Lane nemen. In de 75e minuut sloeg het noodlot opnieuw toe voor Vertonghen. De Belgische verdediger moest het veld verlaten met een knieblessure. Over de ernst van de blessure is nog niks bekend. Alderweireld maakte de negentig minuten vol, Eriksen werd vlak voor tijd gewisseld.

Eigen doelpunt Vertonghen

Malaga CF – FC Barcelona 1-2

In de uitwedstrijd van Barcelona stonden oud-Ajacieden Luis Suarez en Thomas Vermaelen in de basis. Al in de eerste minuut was Suarez erg belangrijk voor zijn ploeg. Na een goede actie, zag de Uruguayaan zijn schot gepareerd worden door de doelman van Malaga, maar in de rebound kon Munir El Haddadi de bal in het doel werken. Na dit snelle doelpunt verwachtte iedereen een monsterscore voor Barcelona, maar deze bleef uit. Barcelona speelde erg slordig en vooral achterin werd er dramatisch gespeeld. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Malaga. Vooral Javier Mascherano en Thomas Vermaelen maakten een slechte indruk. Dit was Barcelona-trainer Luis Enrique niet ontgaan, want de Belg mocht in de rust achter blijven in de kleedkamer. Uiteindelijk was het natuurlijk sterspeler Lionel Messi die de winnende treffer maakte voor zijn ploeg.