Het is bijna tijd voor Excelsior – Ajax en dus ook tijd om even een blik op de statistieken te werpen. Die zijn Ajax gunstig gezind.

Excelsior won pas één keer van Ajax

In Eredivisieverband wisten de Kralingers pas 1 keer te winnen van Ajax. Dat was op 23 december 2007, toen het 2-1 werd. Daarnaast wist Excelsior er 6 keer een gelijkspel uit te slepen, maar 35 keer trok Ajax aan het langste eind. De statistieken zijn Ajax dus gunstig gezind.

Excelsior dit seizoen sterk tegen hoger geklasseerde ploegen

Wel opvallend is dat Excelsior dit seizoen vooral sterk is tegen hoger geklasseerde ploegen. Excelsior pakte alleen nog punten tegen ploegen die twaalfde of hoger stonden (3 keer winst, 2 gelijke spelen). Alle 5 de duels met ploegen die op dat moment dertiende of lager stonden, gingen verloren. In dat opzicht zijn de statistieken Ajax dus minder goed gezind.

Nog geen punten na een achterstand

Als Ajax scoort, lijkt de zege in ieder geval binnen te zijn: Excelsior is namelijk de enige ploeg die dit seizoen in de Eredivisie nog geen enkel punt pakte na een achterstand.

Tien keer de nul voor Ajax

Als Ajax vanmiddag op Woudestein de nul houdt, is dat al de tiende keer de nul dit Eredivisieseizoen. Het is pas de tweede keer dat dat Ajax dan al zo vroeg in het seizoen lukt. Alleen in 1995/1996 lukte dat, toen zelfs al na 11 wedstrijden.