De ledenraad van Ajax geeft gehoor aan het bestuur van de club voor een extra vergadering maandag op De Toekomst. Hoewel voorzitter Uri Coronel zegt veel steun te ondervinden vanuit de ledenraad voelt hij samen met zijn Ajax-medebestuursleden Joop Krant en Cor van Eijden de behoefte het draagvlak van hun beleid te peilen bij de leden. 

De timing van de bespreking is goed, want de Ajax NV zal maandag overdag prima halfjaarcijfers presenteren. Het is de vraag of de arbitragecommissie van de KNVB tegen die tijd al uitspraak heeft gedaan in de lopende zaak tegen hoofdscout Hans van der Zee. Ongeacht de uitspraak zal de arbitragezaak niet tot een motie van wantrouwen vanuit de ledenraad leiden.

De volgende officiële ledenvergadering staat begin mei op de agenda. Een maand nadat Johan Cruijff met de technische commissie zijn aanbevelingen heeft gedaan. Overigens liet Coronel in een brief aan de ledenraad weten dat hij het onbegrijpelijk vindt dat Ajax-leden in de zaak Van der Zee bij de ’tegenpartij’ zijn gaan verifiëren of ze goed waren voorgelicht door het Ajax-bestuur en directeur Rik van den Boog. Door voorzitter Coronel werd dit als een impliciete motie van wantrouwen aan het adres van Van den Boog beschouwd. Hij vindt dat de ledenraad zich afzijdig moet houden, omdat het belang van Ajax ermee wordt geschaad.

’Zo kunnen we in ieder geval niet doorgaan’, eindigt Coronel het schrijven aan de ledenraad dreigend.

Bron: Telegraaf