Het is een mooie dag voor B1-spits Ezra Walian. Tot tweemaal toe was hij beslissend voor zijn ploeg, waardoor een plaats in de halve finale een zekerheid lijkt te zijn. Eerder op de dag wist Ajax met 1-0 te winnen van Toronto FC en nu is ook Sao Paulo met 1-0 aan de zegekar gebonden. Beide keren was het topschutter Walian die de trekker overhaalde.

De eerste wedstrijd verliep voor de B1 van Ajax, ondanks een rode kaart, vrijwel probleemloos. De spelers van Toronto konden de mannen van Orlando Trustfull geen moment in de problemen blijven. Tegen Sao Paulo was dat niet meer het geval. De Brazilianen waren fysiek sterker dan Ajax, wat zo nu en dan problemen opleverde. Ondanks het feit dat de Amsterdammers technisch en tactisch meer gewicht in de schaal legden. Het was vooral aan doelman Greg L’Ami te danken dat de ‘nul’ op het scorebord bleef staan.

Zelf wist Ajax een aantal goede mogelijkheden te creëren. Voor rust werd een mooie combinatie tussen Walian en Bazoer afgerond met een verwoestend schot van Bazoer, dat op de lat uiteen spatte. Na rust besliste Walian koelbloedig de wedstrijd, nadat Melvin Vissers hem in de diepte had weggestuurd. Dankzij de overwinning is Ajax zo goed als zeker van de halve finale. Een punt tegen Tottenham Hotspur is morgen voldoende om de groepswinst veilig te stellen.

Op blessurevlak is er minder nieuws voor de Amsterdammers. Nieuwbakken aanwinst Vaclav Cerny moest verstek laten gaan wegens een enkelblessure, die hij in de wedstrijd tegen Toronto FC heeft opgelopen. Het is nog onduidelijk of hij nog inzetbaar is op de Future Cup. Ook Riechedly Bazoer kampt met klachen. Na een botsing met doelman L’Ami liep hij een kwetsuur op. Het is nog onduidelijk hoe ernstig dat blijkt te zijn.

Club Punten Doelsaldo
 Ajax  6  2-0
 Sao Paulo  3  1-1
 Toronto FC  3  1-1
 Tottenham Hotspur  0  0-2