© Proshots

Frenkie de Jong is tevreden over de manier waarop zijn elftal dinsdagavond speelde tegen Standard Luik. De middenvelder zag zijn ploeg veelvuldig combineren, wat resulteerde in een hoop kansen. Voor de camera’s van Ziggo Sport gaat De Jong in op de wedstrijd.

Tevreden

“Ik ben zeker tevreden. Ik denk dat we af en toe aardig voetbalden”, begint De Jong. “Op een gegeven moment werden we een klein beetje slordig, misschien nonchalance, maar het was gelukkig 3-0 in plaats van 2-0. Maar we hebben zeker bij vlagen aardig gespeeld. Ook al gaven ze veel ruimtes weg, dus dat moet je ook relatief zien.” De Amsterdammers kwamen in de eerste helft met 2-0 voor. Na de rust scoorde de ploeg van Ten Hag het derde doelpunt. “Het is wel heel lekker als het direct na rust 3-0 wordt. Dan is hun hoop ook verloren en kan je het uit voetballen.”

Energie

Ajax zette van de eerste tot de laatste minuut druk op Standard, waardoor de Belgen niet konden opbouwen. De thuisploeg legde dus veel energie in de wedstrijd. “Dat hebben we in principe elke wedstrijd wel, maar soms ziet het er anders uit inderdaad. Maar vandaag begonnen we goed. We kregen gelijk veel corners en het publiek hadden we mee, dus dat was zeker lekker.” De vraag is waarom Ajax dat afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo niet lukte. “Dat is iets ongrijpbaars denk ik. Het is niet zo dat we de wedstrijd tegen Heracles ingaan met: we doen vandaag rustig aan. We moeten proberen te krijgen dat we dit elke wedstrijd doen. Of het iets onderbewust is? Nee, helemaal niet zelfs. Ik weet niet waar het aan lag.”

Middenveld

De Jong speelde vandaag op het middenveld, samen met Ziyech en Schöne. Het beviel de jonge middenvelder uitstekend. “Dat bevalt goed. Het eerste kwartier moest ik eerlijk gezegd even zoeken, toen zat ik er niet heel lekker in vond ik zelf. Maar daarna was het lekker en kwam ik veel aan de bal. Ik word ook steeds fitter, dus ik kan meer de bal vragen en meer doen. Af en toe tikten we lekker op het middenveld.”

Dinamo Kiev

Dinamo Kiev is de tegenstander in de play-offs van de Champions League. De Jong is zich ervan bewust dat de wedstrijd belangrijk is voor de club. “Heel belangrijk. Voor de club financieel en je wilt altijd op het hoogste podium komen. Ik denk dat we een goede selectie hebben, maar we moeten de wisselvalligheid eruit halen. Ik denk dat wij de kwaliteiten hebben om het te halen.”