De F-Side blijft in ieder geval de komende Eredivisie-wedstrijden leeg, zo melden de diverse supportersgroepen die daar plaatsnemen.

Vanwege het coronavirus is het voorlopig uiteraard niet mogelijk om zij aan zij te staan op de F-Side. Het betekent dat supporters om en om naar wedstrijden moeten en dat vinden de F-Siders onwenselijk. Er zal geloot moeten worden voor wie naar welke wedstrijd mag en dat zien zij niet zitten. Bovendien was er voor de oefenwedstrijden ook weinig animo op de F-Side. Waar de rest van het stadion nog redelijk gevuld was, zaten op de F-Side slechts enkele tientallen supporters. De supporters willen niet dat er voor hen gekozen wordt wie wanneer bij een wedstrijd mag zijn.

Binnenkort krijgen alle seizoenkaarthouders van Ajax een mail waarin ze kunnen aangeven of ze de komende tijd wel of niet naar wedstrijden willen komen. “Wij verzoeken alle seizoenkaarthouders op de F-side op de mail aan te geven dat je niet komt, de F-Side blijft hoe dan ook leeg!”, zo staat er in het statement.

View this post on Instagram

F-Side blijft de komende wedstrijden leeg! Na drie oefenduels hebben alle groeperingen op de F-Side besloten dat tijdens de komende thuiswedstrijden in de Eredivisie de tribune op Zuid eerste ring leeg blijft. De F-Side heeft normaal gesproken plek voor 5000 seizoenkaarthouders. Echter, in de huidige situatie (rekening houdend met alle corona maatregelen) kunnen er zeker geen 5.000 Ajacieden op dit tribune gedeelte plaatsnemen. Dat houdt in dat elke seizoenkaarthouder op de F-Side maar één keer per een aantal wedstrijden naar het stadion kan. Hoeveel is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat het maar één keer in de zoveel wedstrijden is en dat vinden wij onwenselijk.  Aan het besluit liggen de volgende overwegingen ten grondslag: – gebrek aan interesse in de afgelopen oefenduels; – een seizoenkaarthouder mag maar één keer per een aantal wedstrijden naar binnen; – er zal geloot moet worden wie er naar welke wedstrijd mag. Wij  hebben altijd aangegeven  dat we alle supporters erbij willen hebben (Alles of niets)  Dit is niet zozeer een statement richting Ajax of de gemeente Amsterdam, maar heeft te maken met het logische feit dat wij niet willen dat er voor ons gekozen wordt wie er wel en wie er niet bij mogen zijn. De komende week krijgt iedere seizoenkaarthouder een e-mail vanuit AFC Ajax. Hierin kan je de keuze maken of je de komende tijd wél of niet naar wedstrijden van ons aller Ajax wil. Wij verzoeken alle seizoenkaarthouders op de F-side op de mail aan te geven dat je niet komt, de F-Side blijft hoe dan ook leeg! #ultrasamsterdam #uaxxx #ultras #afcajax #amsterdam #afca #ajax #ajaxamsterdam #pogo #ajaxultras #wijzijnajax #ultra #ultrastifo #ultrastyle #ultrasliberi #ultraslife #fside #zuidh #amsterdamcasuals #zuid2 #pulpfiction #football #footballwithoutfansisnothing

A post shared by Ultras Amsterdam (@ultras.amsterdam) on