Na een soap die al een paar maanden aan de gang was, was het vrijdag dan eindelijk rond: Justin Kluivert vertrekt naar AS Roma. Zaterdag plaatste de aanvaller zelf een bericht op Instagram, waarin hij liet weten dankbaar te zijn voor zijn tijd bij Ajax en dat hij altijd een godenzoon zal blijven.

Dat schoot bij menigeen in het verkeerde keelgat, wat ook niet helemaal gek is gezien eerdere uitspraken van Kluivert. Zo liet hij half mei in een geregisseerd interview weten dat hij niet bij zou tekenen, omdat er te veel gebeurd zou zijn. Ajax ontvangt uiteindelijk een fraai bedrag voor Kluivert, maar toch vond de F-Side het nodig om serieuze bedreigingen aan het adres van Kluivert te uiten.

“Wij wensen Justin ook geen succes in Rome, wel dat ie zijn poten of nek breekt! Hij krijgt daarom ook geen afscheid in de Johan Cruijff Arena! Wordt hij wel ooit weer waargenomen in Amsterdam, dan krijgt Justin een ouderwetse Amsterdamsche straatklinkerregen over zijn flikker heen!”, zo valt te lezen op de website van de F-Side.

Wat ons betreft: F-Side, kappen met die shit. Veel Ajacieden zullen het erover eens zijn dat Kluivert het niet netjes heeft gehouden met een geregisseerd interview en het kussen van verschillende logo’s. Wens hem desnoods een carrière à la Ouasim Bouy toe. Iemand een gebroken nek toewensen of een straatklinkerregen op hem los willen laten, gaat veel te ver. Deze verwensingen zijn Ajax en haar supporters onwaardig.