André Ooijer vertelde vanmorgen in het Radio 538-programma Evers Staat Op ‘een beetje moe’ te worden van de ‘Facebook-papegaaienjournalistiek’. De Telegraaf kopte vanmorgen dat de routinier dacht aan stoppen, maar volgens de verdediger is dit nog niet het geval. “Ik zit al vijf jaar te twijfelen wat ik aan het eind van het jaar moet doen. Dat hoort bij het eind van je carrière, denk ik.”

“Ik vind het wel leuk dat jij belt om te kijken wat er nou waar van is”, zo zei Ooijer tegen Edwin Evers.  “Iedereen lult elkaar na, zonder te bellen.” De verdediger is nog altijd tevreden met zijn rol bij Ajax. “Ik heb ervoor gekozen om in deze rol te blijven. Ik vind het geweldig om op het trainingsveld te staan, ik voel me nog fit. Het bevalt me goed. Wat er volgend jaar gaat gebeuren, zien we volgend jaar wel weer.”

De vrouw van de verdediger zorgde voor de ophef. Zij had op Facebook geruchten de wereld in geholpen. Ooijer: “Alles wat je op Facebook zet, is privé. Mijn vrouw zet er iets op voor haar vrienden. Er is iemand die zo leuk is geweest om dit tegen De Telegraaf te zeggen. En dat wordt dan overgenomen, zonder een belletje. Er is helemaal niks.”

Foto: afdb.nl – De Brouwer