Juan Familia Castillo keerde deze transferperiode terug bij Ajax. De multifunctionele speler speelde de afgelopen drie jaar in de jeugdopleiding van Chelsea, maar mag nu weer dromen over zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. “Ik was niet verrast dat Ajax kwam. De interesse was er al langer. Ajax voelt voor mij vertrouwd. Ik heb er zeven jaar gespeeld. Ik legde beide situaties naast elkaar neer. De nieuwe manager Frank Lampard heeft bij Chelsea aangegeven dat hij de eigen jeugd meer kansen wil geven. Iets waar Ajax ook om bekend staat. Beide situaties waren voor mijn gevoel gelijk. Als ik dan de keuze mag maken, is dat niet moeilijk: Ajax”, vertelt Castillo in gesprek met ELF Voetbal.

“Dat podium is aantrekkelijker om me te bewijzen. Toen ze zich officieel meldden, hoefde ik niet twee keer na te denken”, vervolgt het 19-jarige talent. “Het is aan mij om me nu te laten zien. Mezelf bewijzen dat ik een plekje in het eerste elftal verdien. Ik moet mijn best doen.”

Deze week keert Castillo terug van de interlandperiode met Nederland O20 en sluit hij aan bij de selectie van Jong Ajax. Maar zijn doel en droom voor dit seizoen is helder. “Mijn doel? Ik droom er van om dit seizoen mijn debuut in het eerste elftal te maken.”

Eriksen: “Ajax heeft me veel gegeven”