De familie van Johan Cruijff is teleurgesteld dat er nog steeds geen definitieve beslissing is genomen over de naamswijziging van de Amsterdam ArenA.

In april spraken het bestuur van de ArenA, Ajax en de gemeente Amsterdam al in een intentieovereenkomst uit dat het stadion vernoemd zou gaan worden naar Johan Cruijff. De gestelde streefdatum van 25 oktober werd al niet gehaald. Ook de doelstelling die operationeel directeur Rutger Arisz op de aandeelhoudersvergadering van Ajax in november uitsprak om de ArenA voor het einde van het jaar om te dopen, wordt waarschijnlijk niet meer gehaald.

Jordi Cruijff schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Als afwachtende partij weten we niet precies wat er speelt. De ArenA, Ajax en de gemeente schijnen er zakelijk niet uit te komen, alleen weten we daar het fijne niet van. Dat willen we ook niet weten. Dit voelt voor ons niet goed. Mijn vader is er niet meer en Eberhard van der Laan is er niet meer. Daardoor wordt het eigenlijk met de dag pijnlijker.”