Ruim een jaar is het drama dat Abdelhak Nouri inmiddels geleden. Joep Schreuder van de NOS ging bij de familie op bezoek om te vragen hoe het nu met hem en met Appie gaat.

Thuiskomst

In het begin mochten ze hem maar korte tijd bezoeken, maar al snel veranderde dat. “De doktoren zagen ook dat wij invloed op hem hadden, dat wij hem rustig kregen. Sinds die dag zijn wij 24/7 met hem”, vertelt broer Abderrahim. De familie geeft aan dat hij goed verzorgd wordt, maar kijkt ernaar uit om zelf nog meer zorg op zich te nemen: “We hebben alles geleerd, om hem voeding te geven bijvoorbeeld. We bereiden ons erop voor dat hij naar huis komt”, vertelt zijn vader. De familie houdt nog altijd hoop op (deels) herstel: “Tuurlijk is het wetenschap, maar voor de toekomst vertrouwen wij op Allah. Allah is tot alles in staat. Volledig herstel is mogelijk.”

Geen bezoek meer aan de Arena

Toch zijn sommige situaties nog altijd moeilijk, zo vindt de familie het moeilijk om in de Johan Cruijff Arena te komen: “Dat is moeilijk, want normaal kwamen we daar voor hem. Ik heb het één keer gedaan denk ik, maar ik ga het niet meer doen denk ik”, vertelt Abderrahim.

“Neurologische status Nouri is nu beter”