Ajax wist zich dinsdag te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Carel Eiting, die mocht invallen in Kiev, zag dat zijn team het zichzelf nog onnodig lastig maakte. “De ontlading was groot, echt geweldig. We maakten het onszelf onnodig lastig. We hebben een paar echt grote kansen gemist, maar we kwamen verder niet echt in de problemen gelukkig”, laat hij weten aan Voetbal Inside.

Invallen met taken en trots

Na enige tijd te hebben warmgelopen mocht ook de middenvelder het veld betreden. “Als je erin komt is het belangrijk dat je rustig blijft. Ik had bepaalde taken en die moest ik gewoon goed gaan uitvoeren. Ja, ik ben trots dat ik er in zo’n wedstrijd mag inkomen, maar dat is niet waar je op dat moment aan denkt.”

Verhoudingen

Donderdag vindt de loting plaats. Eiting heeft echter geen voorkeur voor een club om tegen te spelen. “Ik laat het helemaal op me afkomen. Het zou fantastisch zijn als we iets kunnen neerzetten in de poulefase. Daar gaan we natuurlijk voor. Alles is mogelijk, maar hoe groot de kansen zijn weet je niet. Ook niet als de loting straks is geweest. Je merkt op het veld pas echt hoe de verhoudingen liggen. We hebben goed gespeeld Europees, dat geeft zeker vertrouwen. Maar dat zijn losse wedstrijden op zich. Het is afwachten hoe we ervoor staan, maar we hebben zeker veel vertrouwen.”

Blind: “CL is een podium waar je wilt staan”