FC Barcelona hoopt deze zomer nog een middenvelder aan de selectie toe te voegen. Hierbij hopen de Catalanen op de komst van Frenkie de Jong of Adrien Rabiot. Voor beide spelers ontbreken de financiële middelen, zo meldt de Spaanse sportkrant AS.

Zowel De Jong als Rabiot, die bij Paris Saint-Germain onder contract staat, hebben een prijskaartje van 40 tot 45 miljoen euro om hun nek hangen. Omdat Ajax en Paris Saint-Germain weinig zin hebben om aan een transfer mee te werken, is er weinig onderhandelingsruimte. Een bron binnen Barcelona laat weten: “Slechts één van de twee kan komen vanwege de huidige spelers en het geld.”

Hierbij lijkt Barça de voorkeur te geven aan Frenkie de Jong vanwege zijn veelzijdigheid. De Ajacied kan in de verdediging en als controleur- of centrale middenvelder uit de voeten. Ondanks meerdere signalen vanuit Ajax dat De Jong niet te koop is, lijkt Barcelona dus toch een ‘derde offensief’ te starten. Volgens RAC1 is er al een gesprek gevoerd met de entourage van De Jong.

Huntelaar positief: ‘Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax’