Nicolas Tagliafico lijkt deze zomer wellicht toch zijn droomtransfer te krijgen. Volgens Sky Sports toont FC Barcelona weer interesse in de Argentijnse linksback. Afgelopen winter hadden de Catalanen Tagliafico ook al bijna binnen, maar toen trok Ajax op het laatste moment de stekker uit de onderhandelingen. De Amsterdammers maakte hierna echter de afspraak met Tagliafico dat hij in de zomer tegen een laag bedrag mocht vertrekken.

Naar verluidt mag Tagliafico weg uit Amsterdam voor een transfersom van vijf miljoen euro. Vooral dit lage bedrag wekt de interesse van Barcelona. Barcelona verkeert in financieel zwaar weer, waardoor er niet veel geld uitgegeven kan worden. De Catalanen willen het liefst Marcos Alonso van Chelsea binnenhalen, maar zijn salariseisen lijken te gortig. Hierdoor is Tagliafico dus een betaalbare optie voor Barcelona.

Tagliafico heeft echter meer keuzes binnen Europa. Zo kan de linksback ook naar Engeland vertrekken. Brighton & Hove Albion en Nottingham Forest willen de Argentijn maar wat graag inlijven. Daarnaast kan Tagliafico ook nog uitwijken naar Frankrijk. De club van oud Ajax-trainer Peter Bosz, Olympique Lyon, toont ook grote interesse in de verdediger. Toch heeft Tagliafico Barcelona altijd zijn droomclub genoemd. Mochten de Catalanen dus daadwerkelijk komen aankloppen, dan lijkt zijn keuze snel gemaakt.