© Proshots

Volgens Mundo Deportivo zijn er weer enkele Ajax-talenten verschenen op de radar van FC Barcelona. Naast Davinson Sanchez zouden nu ook Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Vaclav Cerny worden bekeken.

Barcelona had afgelopen donderdag bij het duel tegen Panathinaikos enkele scouts naar de ArenA gestuurd om Davinson Sanchez nog eens aandachtig te bekijken maar tijdens de wedstrijd vielen er nog vier andere talenten op. Van de Beek, Nouri, de Ligt en Cerny zouden volgens Mundo Deportivo perfect in het Barca-profiel passen. De Ligt zou met zijn fysiek en goede pass perfect in het centrum van Barca passen. Nouri wordt geprijsd om zijn snelheid, techniek en dribbelen. Van de Beek wordt veel vergeleken met Nouri en vice versa, zij vormen volgens de Spanjaarden een technisch blok op het middenveld. Cerny wordt geroemd om zijn snelheid en zijn neusje voor de goal. Hierbij refereren de Spanjaarden naar de goals die hij in Jong Ajax heeft gemaakt.

Mocht Barca de vier talenten naar Spanje willen halen dan lijkt dat nog niet op korte termijn te gebeuren. De Ligt heeft nog een contract tot 2018, terwijl Van de Beek, Nouri en Cerny een contract hebben tot 2020.