FC Emmen
Andries Ulderink

Jong Ajax heeft gisteravond op De Toekomst met 0-2 verloren van FC Emmen. Alexander Bannink en Soufiane Laghmouchi scoorden beide voor de ploeg uit Emmen. Niki Zimling maakte zijn comeback na twee maanden blessureleed.

Trainer Andries Ulderink stapte teleurgesteld van het veld, vooral over de tweede helft was hij niet te spreken. “Slordig, weinig loopacties, weinig initiatief. Sommige jongens schakelden niet meer om. Ze gaven het op, speelden geen pressie meer. Dat is zorgwekkend, want tegen Jong PSV was het ook al zo. Onbegrijpelijk, want je bent topsporter en je wil je toch ook bewijzen aan Frank de Boer?” Ajax nieuws Ajax1.nl

De eerste helft ging nog wel, al kende het team van Ulderink en Stam wel een ongelukkige start. Al in de vierde minuut dook Alexander Bannink op voor Diederik Boer en verschalkte de keeper met een mooi stiftje. Het duurde even voordat Jong Ajax daar iets tegenover zette, maar Kenny Tete schudde in de 14e minuut met een mooi afstandschot (net naast) zijn ploeggenoten wakker.

Ajax werd gevaarlijker, zette meer druk op het doel van Emmen en dat resulteerde in de 32e minuut bijna voor de gelijkmaker. Viktor Fischer trok vanaf rechts naar binnen en schoot hard via de keeper op de paal. “Ik wilde de keeper verrassen en dat lukte aardig.” Vlak voor rust, juist toen Emmen weer iets sterker werd, was er nog een levensgrote kans voor Ajax. Menig gaf voor vanaf links, maar Danny Bakker verwachtte blijkbaar niet dat de bal voor zijn voeten zou belanden, waardoor hij niet goed anticipeerde.

In de tweede helft leek de koek op bij Ajax. FC Emmen kreeg diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar was niet scherp in de afronding. Pas in de 73ste minuut viel de tweede treffer. Invaller Soufiane Laghmouchi reageerde attent toen Boer de bal na een voorzet niet klemvast had. De 0-2 was tevens de eindstand.

Ondanks de duidelijke nederlaag was er ook positief nieuws. Niki Zimling, die twee maanden aan de kant stond met een bovenbeenblessure, kende een geslaagde rentree en deed 70 minuten mee tegen FC Emmen. “De hamstring hield het goed en ik speelde langer dan gepland”, zei de middenvelder. “Ik ging uiteindelijk naar de kant omdat ik last had van mijn enkel, niets ernstigs, maar ik wilde geen risico’s nemen.”

Opstelling Jong Ajax: Boer; Lartey Sanniez, Tete, Van Bruggen, Warmerdam; Zimling (71. Vissie), Sporkslede, Bakker; Menig, Zivkovic (74. Acolatse), Fischer.