FC Twente maakt vrijdagavond kans om kampioen van de Keuken Kampioen Divisie te worden, wanneer het op bezoek komt bij Jong Ajax. De Tukkers hebben daarom opnieuw het verzoek bij Ajax neergelegd om de wedstrijd naar de Johan Cruijff Arena te verplaatsen.

Jong Ajax speelt zijn wedstrijden normaal gesproken op sportpark De Toekomst. Het uitvak van De Toekomst biedt echter maar plek voor 185 fans. De Twente fans zijn echter van plan om met een veel groter aantal naar Amsterdam af te reizen.

Woordvoerder van Twente Richard Peters heeft de Amsterdamse club zondagavond gevraagd de wedstrijd alsnog te verplaatsen naar de Arena en hoopt maandag uitsluitsel te krijgen. “We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben, omdat we dit dan tenslotte voor onze supporters moeten gaan faciliteren. Bijvoorbeeld het vervoer moet dan worden geregeld.”

Eerder gaf Ajax al geen gehoor aan het verzoek van Twente, omdat het aantal van 185 plaatsen ruimschoots binnen de eisen valt voor de Keuken Kampioen Divisie. Dit tot woede van de Twentse aanhang, die hierop aankondigden de wedstrijd massaal in de stad te komen kijken tijdens een in het leven geroepen ‘Twentrada’.

Vak P boycot Jong Ajax – Twente en organiseert ‘ homelessparty’ in Amsterdam