De topper tussen Ajax en FC Twente is zaterdagavond in een gelijkspel geëindigd. Luuk de Jong zorgde namens de tukkers vier minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Ajax begon fel aan de wedstrijd en stond na tien minuten al op voorsprong. Miralem Sulejmani schoot de bal binnen na een goed uitgevoerde counter met Derk Boerrighter in de hoofdrol (1-0).

Even later werd een glaszuivere treffer van Jan Vertonghen afgekeurd. De goal van de Belg werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De verdediger van Ajax stond bij lange na geen buitenspel.

Twente kreeg een in de tweede helft steeds meer grip op de wedstrijd. In de 65e minuut redde Ajax-keeper Kenneth Vermeer op prachtige wijze een kopbal van de ingevallen Danny Landzaat. De middenvelder van Twente kreeg de grootste kans van de wedstrijd namens de tukkers, aldus de Telegraaf.

Twente ging de laatste twintig minuten van het duel druk zetten. Ajax beperkte zich alleen maar tot het tegenhouden van de bal. Dat resulteerde uiteindelijk in de 1-1. Vier minuten voor tijd kopte Luuk de Jong goed binnen na een afgemeten voorzet van Peter Wisgerhof.