Ajax speelde dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd tegen de amateurs van Quick ’20. Hierin liet Vaclav Cerny zich gelden door een zuivere hattrick te scoren. De 21-jarige Tsjech zou wel eens een van zijn laatste wedstrijden in het shirt van Ajax gespeeld hebben kunnen hebben.

Cerny liep in het begin van het seizoen 2017/’18 een gescheurde knieband op en was vervolgens bijna een jaar lang uit de roulatie. Vorig jaar keerde hij terug in de selectie van Ajax, maar kwam, mede door de grote concurrentie, maar nauwelijks aan spelen toe. Uiteindelijk kwam de vleugelaanvaller tot drie bekerwedstrijden. Verder speelde hij voor Jong Ajax.

Ook komend seizoen lijkt de kans, met de aanwezigheid van Hakim Ziyech, David Neres, Quincy Promes, Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Noa Lang, dat Cerny veel zal gaan spelen klein. Zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf linken de aanvaller dan ook met een overgang naar de Domstad. De Utrechters moeten echter eerst wel zelf Gyrano Kerk zien te verkopen om genoeg geld te hebben om Cerny’s  contract, dat nog doorloopt tot medio 2020, af te kunnen kopen.