Het Turkse Haberciniz weet te melden dat Demy de Zeeuw vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog de overstap zal maken naar Fenerbahçe. De Turkse topclub zou naar verluidt zo’n acht miljoen euro over hebben voor de middenvelder van Ajax. De Zeeuw maakte in de zomer van 2009 de overstap van rivaal AZ naar Ajax, waar hij een contract voor vier seizoenen tekende. Destijds waren er al enkele buitenlandse clubs geïnteresseerd in de diensten van De Zeeuw, maar bleek Ajax uiteindelijk het slagvaardigst.

Volgens verscheidene Turkse media is er al een akkoord tussen de clubleidingen van Ajax en Fenerbahçe, maar op het moment hebben beide clubs nog niks via de officiële kanalen naar buiten gebracht over een transfer.  

Update: De zaakwaarnemer van Demy de Zeeuw heeft zojuist aan supportersvereniging AjaxLife te kennen gegeven dat hij niet op de hoogte is van de interesse van Fenerbahçe en dat er al helemaal geen contact is geweest tussen de speler en de Turkse club. Ook de leiding van Ajax laat weten niks van een transfer te weten en niet met Fenerbahçe heeft onderhandeld over een transfer van De Zeeuw.