Niet Maarten Stekelenburg maar Hugo Lloris wordt getipt als de opvolger van Edwin van der Sar bij Manchester United. Volgense het Engelse The Guardian zou United-manager Alex Ferguson bijzonder gecharmeerd zijn van de diensten van de Franse goalie. Momenteel staat de international nog onder contract bij Olympique Lyon, maar zelf zou hij al besloten hebben naar de Red Devils te willen vertrekken. Al met al lijkt dit een opsteker voor Ajax, aangezien Maarten Stekelenburg niet langer lijkt te worden gezien als de nummer 1 opvolger van Van der Sar, die volgens zijn eigen hoofdtrainer nog altijd de beste keeper van de wereld genoemd mag worden.

Afgelopen transferperiode leek Stekelenburg Ajax al even te verlaten, al waren de geruchten over een transfer in de zomerperiode hardnekkiger. Na het publiekelijk aankondigen van zijn eigen vertrek, zou Edwin van der Sar namelijk hoogstpersoonlijk in een gesprek met Ferguson de naam van zijn voormalig collega bij Oranje, Stekelenburg, hebben laten vallen. Later liet assistent-trainer bij United, René Meulensteen, het AD opschrijven dat de Ajacied inderdaad ver bovenaan de ’target-list’ zou staan. “Stekelenburg is inderdaad een jongen die bovenaan het lijstje prijkt,” werd een quote uit de Voetbal International gepubliceerd. Later werd dit gerectificeerd door ELFvoetbal, de uitspraak zou niet als zodanig gedaan zijn, maar duidelijk bleef wel dat men in Engeland goed op de hoogte was van de verrichtingen van de doelman uit Haarlem.

Mocht Manchester United er inderdaad voor kiezen de optie op Stekelenburg te laten voor wat het is en vol te gaan voor Lloris, dan zou dat op zich al minder kopzorgen betekenen voor Ajax’ hoofdtrainer Frank de Boer. De beste man schrikt ’s nachts wakker uit een nachtmerrie waarin hij ziet dat hij er rond augustus nog alleen voor staat, nadat in de winter al Emanuelson en Suárez de ArenA verlieten, en in de zomerse maanden ook afscheid werd genomen van Van der Wiel, Vertonghen, El Hamdaoui en Stekelenburg.

Foto: Austin Osuide