Aanstaande zondag komt Feyenoord op bezoek bij Ajax. Het is alweer het tiende jaar dat de Klassieker zonder uitsupporters zal worden gespeeld. En dat is de schuld van de directie van de Rotterdammers, zo schrijft AjaxLife.

Sinds maart is er namelijk door de KNVB een poging gedaan achter de schermen te bemiddelen tussen de clubs. Het resultaat hiervan is dat Ajax wel bereid is om Feyenoordfans toe te laten in de Arena, maar Amsterdamse supporters niet welkom zijn in De Kuip.

Waar alle betrokken partijen zich sterk willen maken voor een plan om de Klassieker weer in zijn oude glorie te herstellen, liggen Feyenoord directeur Jan de Jonge en zijn marketingdirecteur in de weg. Volgens hun kosten-batenanalyse levert het toelaten van uitfans simpelweg te weinig geld op.

Directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de Supportersvereniging Ajax reageert: “We waren een heel eind op weg om een plan te realiseren waarbij uitsupporters weer welkom waren bij de klassiekers. De plannen werden gedragen door alle betrokken partijen: van supportersverenigingen tot medewerkers van beide clubs. Ook de KNVB was bereid om tijd en moeite te stoppen in dit project. Daarom stelt het ons zeer teleur dat juist de directie van Feyenoord besluit om de stekker uit dit project te trekken. Een kosten/batenanalyse mag nooit een afweging zijn om te besluiten geen uitsupporters toe te laten.”

De KNVB heeft zich als gevolg inmiddels teruggetrokken uit de onderhandelingen met Ajax en Feyenoord.

Koop het Ajax-shirt nu al vanaf €39,99!