De rentree van Viktor Fischer in de wedstrijdselectie van Ajax wordt mogelijk uitgesteld . De Deense Fischeraanvaller heeft een terugslag gekend in zijn revalidatie na een hamstringblessure.

Recent hervatte Fischer nog de groepstraining bij Ajax, maar op de training van woensdag ontbrak hij. ,,Viktor Fischer trainde vandaag binnen”, vertelt trainer Frank de Boer op de clubwebsite. ,,Hij heeft een kleine terugslag, maar niet zodanig dat we ons zorgen moeten maken. Als je er lang uit bent geweest, kan je een reactie krijgen. Voor Viktor Fischer is dit een teleurstelling, omdat hij zo snel mogelijk fit wil zijn, maar hij ziet het nog steeds positief in.” Het plan was dat Fischer tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar de laatste stappen in zijn revalidatieproces zou zetten. Of daar nu een streep door kan worden gezet, is nog niet zeker.

Wat wel zeker is, is dat Lerin Duarte zijn rentree nadert. De middenvelder is op de weg terug en zou volgens De Boer mogelijk zaterdag al met Jong Ajax tegen De Graafschap kunnen meespelen. Over de geblesseerde spelers Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson en Niki Zimling zei De Boer: ,,Boilesen gaat redelijk de goede kant op, datzelfde geldt voor Kolbeinn. Over Niki moeten we nog even afwachten.” Ajax nieuws Ajax1.nl