Viktor Fischer verkast deze zomer mogelijk naar Middlesbrough FC. De aanvaller heeft het trainingskamp van het Deense elftal verlaten en is met zijn zaakwaarnemer Sören Lerby onderweg naar Engeland om de laatste details te bespreken. Dat meldt De Telegraaf.

Ajax en Middlesbrough bereikten eerder al overeenstemming over een transfersom van vijf miljoen euro exclusief bonussen. De Engelse club promoveerde dit seizoen naar de Premier League.

Gisteren gaf Fischer al aan dat hij een vertrek bij Ajax tot een optie beschouwt. Nadat hij dit seizoen zijn basisplaats verloor aan Amin Younes kreeg hij naar eigen zeggen nooit meer een kans. “Dat hoort ook bij het voetbal, maar nu ben ik klaar om mij opnieuw te bewijzen, waarschijnlijk bij een andere club. Ik denk dat dat een wederzijdse wens is.”

Update – 16:59 uur

De transfer van Viktor Fischer naar Middlesbrough is bijna definitief. Steinar Dietz van Essel Sport Management, dat de belangen van Fischer behartigt, laat aan Voetbal International weten dat de overgang bijna rond is. “Het gaat nog om wat laatste details, maar het ligt heel dicht bij elkaar. Wij verwachten wel dat alles snel rond is.”

Dietz vertelt ook dat de contacten tussen speler en club al langere tijd gaande zijn. “‘Dat gaat al maanden terug, maar op dat moment speelde Middlesbrough nog in het Championship, dus het was even afwachten voor ons. Toen de promotie naar de Premier League een feit werd, is het snel gegaan.”

Bij de Engelse club moet Fischer een van de basiskrachten van het eerste elftal worden. “Ze zien hem echt als een directe versterking voor het eerste elftal. Hij kan voor vier jaar tekenen zodra de laatste details zijn besproken en de medische keuring is afgerond”, aldus Dietz.

Update 27 mei 2016 – 17:33 uur

Ajax heeft op de clubsite melding gemaakt van de overgang van Viktor Fischer naar Middlesbrough. De Deen had bij Ajax nog een contract tot 30 juni 2017 maar ruilt die dus in voor een contract bij de Engelse club.