Viktor Fischer vindt dat persoonlijke fouten de doorbraak gaven in het tweeluik met Rapid Wien. Volgens de linksbuiten lag dat vooral aan de jeugdigheid in de selectie van Frank de Boer. 

“Dit is een drama. Het had het niet moeten zijn, maar het werd het wel, door jeugdigheid. We maakten heel veel fouten die alleen jonge jongens maken omdat wij de ervaring niet hebben. Tegen zo’n ervaren ploeg zie je dat het heel lastig kan worden”, vertelt Fischer voor de camera’s van AT5.

“Het was een dag waarop je kon zien hoeveel talent er in dit team zit, maar als je deze fouten blijft maken, sta je uiteindelijk met niks”, vervolgt hij. “Het kan nog wel een mooi seizoen worden alleen spelen we niet in de Champions League en dat is vreselijk. We moeten leren van onze fouten en beter worden, dat is nu het belangrijkste”, aldus de Deen.

Ook Nemanja Gudelj, die in de tweede helft Fischer verving, reageert alles behalve opgetogen. “In een woord? Zuur. Je komt op 0-2 achterstand door te makkelijk weggegeven goals. In de tweede helft speel je zoals je het wilt zien, je maakt de 2-2 en dan krijg je het toch weer te makkelijk om de oren”.

“We proefden dat we konden winnen, ook met het publiek dat achter ons stond. Dan is dit zo onnodig”, gaat hij verder. ‘We hadden de organisatie moeten pakken en de 3-2 moeten maken. We hadden de treffer niet aan de andere kant mogen weggeven”. Ajax nieuws Ajax1.nl Fischer