Viktor Fischer was gisteravond in het Aker Stadion een van de opvallendste spelers. De Deen creëerde veel kansen en scoorde de gelijkmaker “Dit was het spel wat de trainer graag van mij wil zien. En wat ik, denk ik, ook kan laten zien als wij als team goed spelen. In de eerste helft functioneerde het elftal heel goed, denk ik. Laten we hopen dat we nu zo kunnen door gaan in deze goede periode waar we nu in zitten. Dan groeien we steeds meer als team zijnde en dan zal je de kwaliteiten van ieder individu kunnen zien,” blikt de aanvaller terug voor de camera van FOX Sports.

De tweede helft vond Fischer minder goed. “We gingen de tweede helft in met een goed gevoel. We speelden veel naar voren, maar uiteindelijk hebben we een paar kansen laten liggen. Net als in de eerste helft. En als je de kansen niet afmaakt dan win je geen voetbalwedstrijden. En dat neem ik mezelf ook kwalijk. Ik had twee hele grote kansen, maar ik denk wel dat één van die twee kansen ook een enorm goede redding van de keeper was. Ik dacht eigenlijk al dat de bal er in zat. Ik hing lang in de lucht en ik dacht ‘deze kop ik binnen bij de tweede paal’, maar toen maakte de keeper een ontzettend goede redding. Daar moet je ook respect voor hebben.”

In een fase in de tweede helft zakte Ajax ver terug. “Toen verloren we eigenlijk te veel duels op het middenveld, waardoor zij steeds meer naar voren konden komen. Als je de gecreëerde kansen door je medespelers en door jezelf ziet missen, dan komt op een gegeven moment de tegenstander ook naar voren. Daar ben je gewoon voor gewaarschuwd. Misschien lag dat ook meer aan het kansen missen dan aan hoe de verdedigers hebben gespeeld.”

Aanstaande zondag wacht al weer de volgende wedstrijd voor Ajax. In de Amsterdam ArenA neemt Ajax het dan op tegen PSV. Fischer geeft zelf aan klaar te zijn voor een basisplaats. “Ik hoop het wel. Ik voel me er in ieder geval wel klaar voor. Als ik dat zondag mag, dan zou dat ontzettend mooi zijn. Fysiek moet het wel kunnen om er binnen een paar dagen weer te staan. Als team zijn we er ook klaar voor.” Fischer Ajax nieuws Ajax1.nl Fischer