Dat Ajax met Viktor Fischer een getalenteerde Deen in huis heeft weten de kenners al een tijdje. Zaterdagavond speelde hij nog een paar minuten mee in het duel tegen Heracles Almelo. Ook de Deense voetbalbond erkent het talent van Viktor Fischer. De bond heeft hem namelijk opgenomen in de verkiezing Deens Talent van het Jaar. De Ajacied is samen met drie andere spelers kansrijk.

Dat een Ajacied verkozen wordt in deze verkiezing is niet vreemd te noemen. Vorig jaar won namelijk niemand minder dan Nicolai Boilesen de award. Over Fischer zegt de bond: “Fischer is een moderne doelpuntenmaker, die op vier aanvallende posities kan spelen. Hij is onvoorspelbaar en pakt vaak het initiatief als hij oog in oog met de keeper komt.” Fischer is nog niet echt doorgebroken bij Ajax. Blessures hielden de jonge speler lang aan de kant, maar de Deen is nu al langer blessurevrij.

De toekomst van de Ajacied is erg rooskleurig als we de bond mogen geloven. Het Deense medium Sporten citeert namelijk: “Als Viktor zo doorgaat en zijn kop erbij houdt tijdens zijn ontwikkeling als voetballer, kan hij de nieuwe Deense topscorer op internationaal topniveau worden.” Fischer moet met drie andere talenten strijden om de prijs. Het gaat om Andreas Cornelius (FC Kopenhagen), Jores Okore (FC Nordsjælland) en Nicklas Helenius (Aalborg). In laatstgenoemde toonde Ajax een paar maanden geleden nog interesse.