Viktor Fischer heeft het gevoel dat hij in een sneltrein zit. De jongeling van Ajax kwam dit seizoen drie keer uit in het eerste van de Amsterdamse club en scoorde afgelopen weekend in het uitduel met PEC Zwolle (2-4) twee doelpunten. Zijn goede prestaties worden ook opgemerkt bij de Deense voetbalbond, want de aanvaller werd deze week opgeroepen voor het Deense elftal, dat woensdag oefent tegen Turkije.

“Drie weken geleden speelde ik nog bij de A1 van Ajax”, aldus Fischer. “Vervolgens is alles in een sneltreinvaart gegaan en zit ik nu bij de Deense nationale selectie. Het is zo ontzettend snel gegaan allemaal. Maar ik denk dat ik het kan bijbenen. Ik was stomverbaasd over de uitverkiezing voor Denemarken. Het was fantastisch om dat van Morten Olsen te horen. Ik hoop nu vooral dat we winnen en dat ik zoveel mogelijk nieuwe ervaringen kan opdoen en ervan kan leren.”

Teamgenoot bij Ajax en Denemerken Christian Eriksen heeft wel raad voor Fischer. “Blijf met beide benen op de grond staan”, aldus de middenvelder. “In het begin is alles mooi, maar het gaat erom dat je weet dat het ook de andere kant op kan gaan. Ik hoop dat hij dat weet. Ik heb nog meer raad, maar dat deel  ik niet met de wereld, maar vertel ik alleen aan hem.”

Fischer is blij met de hulp van Eriksen. “In mijn tijd bij Ajax heeft hij me heel erg geholpen. Als vriend en als voetballer is hij fantastisch. Vanaf het begin was hij er voor me. En nu nog steeds.”