Viktor Fischer speelde zondag een ongelukkige wedstrijd. De Deen mistte in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle een aantal goede mogelijkheden. Na afloop was hij niet tevreden over zijn eigen spel, maar wel over het team. De 21-jarige aanvaller ziet dat het team beter op elkaar is ingespeeld. “Wat je in het begin van het seizoen hebt gezien is dat we heel jong waren en er nog fouten werden gemaakt. Dat zit er nu niet zoveel meer in, denk ik. Natuurlijk kan je nog steeds fouten maken, maar het team is steeds beter aan elkaar gaan wennen. Dat zie je ook terug in zo’n wedstrijd als vandaag”, vertelt Fischer aan AjaxTV.

“Ik wilde heel graag. En vandaag had ik ook gewoon moeten scoren”, vervolgt de Deense aanvaller over zijn vele kansen. “Ik denk dat we de wedstrijd redelijk onder controle hebben gehad. Alleen had het ook 1-1 kunnen worden. Dan ligt het ineens aan jezelf als je je kansen niet hebt benut. Als die er één keer niet ingaat, dan is dat jammer. Als die er twee keer niet ingaat, begin je wat irritatie te voelen. Maar als die derde er niet ingaat, dan mag je wel streng zijn voor jezelf. Alleen je moet ook weer door kunnen gaan en daar ben ik nu al mee bezig.”

Frank de Boer weet waaraan het schort bij Fischer. Volgens de trainer wil de aanvaller té graag. “Fischer is een speler die heel graag wil scoren. Ik zag hem vandaag ook de kleedkamer in sprinten. Dan is hij zo gefrustreerd over zichzelf, omdat hij zo graag die goal wil maken. Soms loopt hij zich dan ook voorbij, omdat hij te graag wil”, aldus De Boer tegenover AjaxTV.