Viktor Fischer vertelt in gesprek met Voetbal International over zijn eigen manier van spelen. De Deense aanvaller geeft aan dat hij het frivole en de onbevangenheid in zijn spel graag wil behouden. “In tactisch opzicht moet ik volwassen keuzes maken. Dat is logisch, voetbal is een teamsport. Maar wanneer moet ik puur voor het team spelen en wanneer breng ik mijn specifieke kwaliteiten in stelling? Heb ik op het juiste moment gekozen voor een individuele actie? Maak ik de goede keuzes voor het doel? Ook als je 25 goals per seizoen maakt, zullen er mensen zijn met kritiek. Een paar jaar geleden kon ik me daar druk om maken. Nu niet meer. Ik bereik liever geen succes terwijl ik mezelf ben gebleven, dan dat ik succes heb door een ander mens te worden. En ik denk dat ik met deze instelling de meeste kans van slagen heb. Het frivole, leuke en het onbevangene, dat wil ik graag behouden. Ik koester het explosieve en de frisheid in mijn acties. Dat hoort bij wie ik ben”, vertelt Fischer aan Voetbal International.

Fischer gaat ook in op de uitzichtloze situatie van Nicolai Boilesen. De linksback weigerde om zijn aflopende contract bij Ajax te verlengen. Sindsdien speelde de Deen geen enkele minuut meer voor het team van trainer Frank de Boer. “Ontzettend jammer. Nicolai is écht een goede linksback. Zijn vele blessures hebben hem niet beter gemaakt, maar ik denk dat hij weer terug kan keren op zijn niveau.”

Samen met Boilesen praat Fischer vaak over de huidige situatie. De 21-jarige aanvaller geeft aan dat hij niet in dezelfde situatie wil belanden. “Die mentale kracht is een kwaliteit van hem. Ik heb begrip voor de standpunten van zowel Ajax als Nicolai. In dit soort situaties kun je terechtkomen met een aflopend contract. Dit is de harde zijde van het topvoetbal. We zullen de komende maanden zien waar het op uit gaat draaien. Ik wil in elk geval niet in dezelfde situatie als Nicolai terechtkomen.”