“Dat komt wel goed”, antwoordde directeur voetbalzaken Marc Overmars na PEC Zwolle-Ajax (2-4) op de vraag of Viktor Fischer zijn contract tot de zomer van 2014 met twee jaar verlengt.  “We hebben op zeer korte termijn weer een afspraak om daar over te praten,” vertelt hij De Telegraaf.

Fischer zelf gaf in een eerder stadium al aan, dat het geld niet het probleem is, maar hij perspectief op speeltijd wil. En dat heeft hij nu. Na zijn hoofdrol in Zwolle (twee goals en een assist) vond hij stappen te hebben gemaakt.

“Al had ik niet gedacht al zó belangrijk te kunnen zijn. De wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal speelde ik niet goed. Ik had nog nooit voor zoveel publiek gespeeld en was heel zenuwachtig. Daar heb ik wel van geleerd.”

Fischer beseft evenwel dat het te vroeg is om te juichen. „Ajax heeft veel meer talenten begroet, ook jongens die scoorden. Het gaat er echter niet om één goede wedstrijd te spelen, maar een serie neer te zetten. Anders ben je je plek gewoon weer kwijt.”