Viktor Fischer hield waarschijnlijk als enige speler van Ajax een redelijk gevoel over aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. “Het resultaat is natuurlijk niet goed”, benadrukte de aanvaller na zijn eerste speelminuten sinds veertien maanden in Ajax 1. “Maar het is heerlijk om weer terug te zijn. Ik was ontroerd, de reactie van het publiek had ik niet verwacht,” vertelt Fischer aan het AD.

Fischer kreeg een ovationeel applaus in de Amsterdam ArenA toen hij na 64 minuten mocht invallen. “Dat is voor mijn blessure wel eens anders geweest”, lachte de twintigjarige Deen. “Maar het voelde heel goed. Ik ben weer voetballer. Het was een zware periode voor me. Een jaar vliegt normaal om, maar niet als je geblesseerd bent. Dan duurt alles heel lang.”

Soms twijfelde Fischer of hij ooit nog wel zou herstellen van zijn zware hamstringblessure. “Maar dan moet je toch weer proberen om positief te blijven”, weet hij. “Dat is me gelukt, maar was best moeilijk. Je wil de ploeg helpen, vooral als het slecht gaat. Het is logisch dat we kritiek kregen. Het verschil met PSV is te groot. Dat is onwaardig voor Ajax. Daar gaan we aan werken.” Ajax nieuws Ajax1.nl