Viktor Fischer lijkt Ajax binnenkort te verlaten. De Deen was afgelopen seizoen voornamelijk bankzitter en is daar niet tevreden mee. In gesprek met Tipsbladet geeft hij aan dat een vertrek daarom een goede optie is.

Fischer was in de herfst van vorig jaar een basiskracht in het team van Frank de Boer, maar verloor later dat seizoen zijn vaste plek aan Amin Younes. “Ik heb nooit uitleg gekregen, dus  ik heb geen idee waarom het zo is gegaan. Ik was van de ene op de andere week geen basisspeler meer en daar moest ik maar gewoon mee dealen. Ik heb geprobeerd om dat zo goed mogelijk in te vullen, maar ik kreeg nooit meer de kans. Dat hoort ook bij het voetbal, maar nu ben ik klaar om mij opnieuw te bewijzen, waarschijnlijk bij een andere club.”

Volgens hem heeft zowel de club als hijzelf de wens om uit elkaar te gaan. “Ik denk dat het een wederzijdse wens is, maar we hebben nog iets om over te praten. Er komt een nieuwe trainer en het is ook een beetje afhankelijk van wie het is of ik blijf of niet.” Fischer heeft nog een contract bij Ajax tot de zomer van 2017.