Jaroslav Silhavy, trainer van FK Jablonec, denkt dat zijn ploeg voor een stunt kan zorgen tegen Ajax in de return van de voorronde van de play-offs van de Europa League. “De sfeer in de aanloop naar deze wedstrijd is geweldig,” blikt hij vooruit op Nu.nl. ”Ik voel dat we geloven in een goed resultaat. We staan met 1-0 achter, maar die achterstand kunnen we goedmaken.”

Het kleine stadion, de Chance Arena van FK Jablonec, is met 6.280 toeschouwers tot de nok toe gevuld. ”De steun van onze fans zal ons helpen om te knokken voor een goed resultaat. We hebben in de uitwedstrijd eigenlijk maar één ding fout gedaan,” doelde hij op de overtreding in het strafschopgebied op Davy Klaassen. ”Dat heeft Ajax goed afgestraft”, verwees hij naar de benutte penalty van Arek Milik.

FK Jablonec had een goede generale repetitie. De Tsjechische ploeg won zondag eenvoudig bij FC Brno en klom naar de vijfde plaats op de ranglijst. ”Die wedstrijd heeft mij het gevoel gegeven dat we er klaar voor zijn,” aldus trainer Silhavy.