Zian Flemming door liep zo’n beetje de gehele jeugdopleiding van Ajax en speelde woensdagavond voor het eerst in de Johan Cruijff ArenA. Een droom is daarmee toch nog een beetje uitgekomen. “We kwamen verdiend op 1-1 en verdienen het eigenlijk om een resultaat mee te nemen, maar dat ging aan het einde toch fout”, vertelt Flemming in gesprek met Veronica.

Droom

“Als voetballer was het mijn eerste keer hier in de ArenA”, vervolgt hij met een brede glimlach. “Ik heb hier heel veel uurtjes doorgebracht en wedstrijden meegemaakt op de tribune en langs het veld als ballenjongen. We gingen met een vast groepje twee á drie jaar lang naar elke wedstrijd toe. Ik ben hier zo vaak geweest en het is een hele grote droom om hier te spelen. Dat was natuurlijk vooral om het in een Ajax-shirt te doen, maar dat liep net even wat anders. Maar dat neemt niet weg dat de droom toch nog wel een beetje is uitgekomen.”

Mocht Flemming zich goed blijven ontwikkelen, dan zou hij geen ‘nee’ kunnen zeggen tegen Ajax als zij hem zouden willen aantrekken. “Je weet nooit wat er gebeurd en als alles heel erg goed gaat kan Ajax mij natuurlijk altijd terughalen. Het hoeft niet per se, maar ik denk dat ik geen nee zou kunnen zeggen als ze het zouden doen. Laat ik het zo maar zeggen”, sluit hij af met opnieuw een brede glimlach op zijn gezicht.

Blind: “Dit is wat we wilden als selectie”