Zian Flemming koos er deze zomer voor om Ajax achter zich te laten en een nieuw avontuur aan te gaan bij PEC Zwolle. Voor die club zal hij vrijdagavond zijn debuut in de Eredivisie maken. “Voor mijn gevoel was ik echt toe aan de stap naar de Eredivisie”, vertelt hij aan ELF Voetbal. In de voorbereiding was hij de topscorer van PEC Zwolle.

Hij besloot om niet langer te wachten op een kans bij Ajax, waar hij afgelopen seizoen kampioen werd met Jong. “Het was nog wel een optie om te vechten voor mijn kans, maar ik kreeg steeds meer het gevoel dat een andere weg beter voor me zou zijn. Binnen een club merk je in wie er echt geïnvesteerd wordt. Ik was het vaak niet of net niet. Ik had tussen Jong Ajax en Ajax 1 gehangen, maar dan kun je naar mijn mening beter basisspeler zijn bij PEC”, zo legt de middenvelder uit.

Na 10 jaar liet hij Ajax dus achter zich. “In een bepaald opzicht vond ik het best moeilijk om afscheid te nemen van Ajax. De club is een groot gedeelte van mijn leven, maar ik weet waarvoor ik Ajax heb verlaten. Dit was simpelweg de beste stap voor mijn loopbaan”, aldus Flemming.