© Proshots

De eerste seizoenshelft zit erop en dus is het tijd om terug te blikken. Sommige Ajacieden verrasten in de eerste seizoenshelft in positieve zin, anderen in negatieve zin. In dit artikel de 3 grootste tegenvaller van de eerste seizoenshelft.

1. Nemanja Gudelj

Gif, strijd, passie: allemaal woorden waar Gudelj tot voor kort mee werd omschreven. Door velen werd hij bij de start van dit seizoen gezien als de ideale nummer 6 voor het huidige Ajax, maar daar kwam verandering in toen Lasse Schöne die positie veel beter in bleek te kunnen vullen. De rest is geschiedenis: Gudelj belandde op de bank en gaf aan dat ‘mentaal niet op te kunnen brengen’. Hij maakt geen deel meer uit van de selectie van Ajax 1 en een vertrek lijkt aanstaande. Rouwig zijn de meeste Ajacieden daar alles behalve over: “Ik zag het al een hele tijd niet meer zitten in Gudelj en dat hij het niet meer zag zitten was voor mij een zegen, want wat was hij slecht in de wedstrijden die hij nog speelde”, aldus Teun.

2. Amin Younes

Vorig seizoen maakte de buitenspelers in 27 Eredivisie-wedstrijden 8 goals, prima statistieken op zich. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij dat dit seizoen nog gaat evenaren, want na 15 wedstrijden staat de teller nog altijd op 0. “Hij is veel te voorspelbaar, vertraagt het spel omdat hij altijd eerst wil dribbelen. Hij is niet scherp en oogt nonchalant”, aldus Carlo. Het is zaak voor Ajax om een nieuwe linksbuiten te halen in de winterstop, zodat Amin Younes op zijn minst weer wat concurrentie krijgt om hem scherp te houden.

3. Bertrand Traoré

Het leek een buitenkansje: Bertrand Traoré voor een jaar huren van Chelsea, maar de 21-jarige aanvaller weet de torenhoge verwachtingen nog niet waar te maken. In de Eredivisie kwam hij tot nu toe 4 keer tot scoren, vooral tegen laag geklasseerde ploegen. “Ik had meer van hem verwacht. Hij speelt veel voor zichzelf en het is allemaal vrijblijvend en totaal niet efficiënt”, zo vindt Jeroen. Daarnaast moet Ajax hem nu al een aantal weken missen wegens een blessure en is hij waarschijnlijk ook in januari afwezig vanwege de Afrika Cup.